D-tytöt Tiikeri hopeaa ja 6. tila

14.4.2014

D-tyttöjen Tiikerisarjan finaalit pelattiin 12-13.4. Vilppulassa. Koijärven Kunto osallistui turnaukseen kahdella joukkueella: KoiKu Smurffit ja KoiKu Diamonds. Kevään lohkojaoista johtuen joukkueet lähtivät turnaukseen hiukan epävarmoin odotuksin, sillä joukkueet olivat pelanneet kevään ottelut tasollisesti heikompia joukkueita vastaan eikä kokemusta sarjan kärkijoukkueita vastaan pelaamisesta oltu saatu. Tavoitteena oli kuitenkin saada molemmat joukkueet kahdeksan parhaan joukkoon eikä mitalipelihaaveitakaan oltu haudattu.

Turnaus lähti Diamodsien kohdalla ikävästi alkuun, kun joukkueen luottopelaaja loukkasi nilkkansa heti ensimmäisten pallojen aikana eikä pystynyt enää pelaamaan. Lauantai päättyi Diamondsien osalta kuitenkin iloisiin tunnelmiin, kun joukkue selvitti päivän viimeisessä ottelussaan paikkansa kahdeksan parhaan joukkoon. Smurffien turnaus alkoi paremmin ja ennakkoon ratkaisevaksi otteluksi jatkokaavion kannalta muodostunut peli Lamminpään Korpea vastaan päättyi Smurffien 2-1 voittoon. Seuraavassa ottelussa otettu helppo 2-0 voitto Vampulan Urheilijoista takasi helpomman jatko-ohjelman sunnuntaille sekä suoran paikan 1/2-välieriin.

Sunnuntain pelit alkoivat siis 1/2-välieräotteluilla. Diamondsit sai vastaansa SOPA D1:n, jolle joukkue kärsi 2-0 tappion ja Diamondsien pelit jatkuivat sijoituspeleillä sijoista 5-8. Voitto Virtain Weikoista ja tappio Vilppulan Tähdelle toivat tällä kertaa kuudennen paikan turnauksessa ja sarjassa. Sijoitus tuli hyvällä pelillä ja taistelulla, mihin joukkueen valmentaja Sami Heikkilä oli erityisen tyytyväinen.

Omassa sunnuntain avausottelussaan Smurffit otti selkeän 2-0 voiton Virtain Weikoista ja eteni välieriin, jossa vastaan asettui turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutunut SOPA D1. Smurffit aloitti ottelun loistavasti ja ensimmäinen erä tuli Smurffeille 25-18. Toiseen erään SOPA sai pelinsä kulkemaan ja Smurffit sortui hätäisiin ratkaisuihin. SOPA vei erän lukemin 25-18. Kolmanteen erään lähdettiin kovalla asenteella eikä helppoja pisteitä ollut tiedossa kummallekaan joukkueelle. Jännittävien vaiheiden jälkeen Smurffit taisteli lopulta 2-1 voiton ja paikan loppuotteluun, jossa vastaan asettui SOPA D2. SOPA aloitti loppuottelun hurjilla tehoilla ja ensimmäinen erä menikin SOPAlle selkein 25-12 numeroin. Toiseen erään Smurffit tuli uusin tuulin ja vei erän huutomyrskyn saattelemana 25-23. Kolmanteen erään venynyt finaaliottelu tarjosi paikalle saapuneille KoiKun kannattajille jännitystä loppumetreille asti. SOPA oli kuitenkin terävämpi ja vei erän 15-11 sekä kultaiset mitalit erän alussa saamansa pistejohdon turvin.

Turnaus oli KoiKun joukkueille täysosuma sekä sijoituksellisesti että pelillisesti. Vuoden aikana tehty kova työ oli tuottanut hedelmää ja joukkueiden taisteleva asenne ja hyvä yhteishenki palkittiin kauden päätteeksi hopeisin mitalein.

Joukkueiden kokoonpanot turnauksessa aakkosjärjestyksessä:

Smurffit: Aino Heikkilä, Essi Hirvioja, Laura Norri, Seela Salorinta, Priska Summanen ja valmentaja Marko Salorinta

Diamonds: Ella Heikkilä, Janet Helander, Vilma Jylhänkangas, Janica Kääriäinen, Hanna Mäkinen, Eevi Seppänen, Kerttu Suominen ja valmentaja Sami Heikkilä